Home              Info               Kontakt               Plaats op kaart               

Vacantie woning Beskid, Kurow

Kurow is een schilderachtig plaatsje met ca 700 inwoner in het zuiden van Polen in het Beskidy gebergte. Het dorp ligt op 600 meter hoogte, ingesloten door een geweldige oase van natuur, bestaande uit akkers, naald- loof bossen en kabbelende berg beekjes. De plaats om de kans op de bewaarde cultuur van het rijke platteland van Polen te ervaren.

Afstanden, Amsterdam / Kurow ca 1.200 km Krakow luchthaven / Kurow ca 60 km

Op verzoek kunnen wij u per taxi verbinding halen en brengen vanaf de luchthaven. ( Hieraan zijn extra kosten verbonden.)

Het huis, De authentieke blokhout woning stamt uit ca 1800 en is recentelijk geheel gerenoveerd en voldoet aan de eisen van heden ten dagen. Een heerlijke tuin rondom staat geheel voor uw beschikking, aan de voorzijde van de woning is de veranda waar u heerlijk kunt vertoeven onder het genot van het geluid van de stromende beek . Of u zit liever bij de overdekte grill om lekker te kunnen bbq-en of gewoon lekker tot rust te komen onder het genot van een openhaardvuur. Er is een mogelijkheid op eigen grond te parkeren tot max. 4 auto's. De plaatselijke winkel ligt op 2 km van de woning waar u de dagelijkse dingen kunt vinden, de (grote) supermarkt kunt u in Sucha Beskida vinden.

Inrichting van de woning, De woning is voorzien van 8 slaapplaatsen verdeeld over 3 slaapkamers 1x 2persoons kamer en 2x 3persoons kamer, iedere kamer is voorzien van een eigen toilet en douche met wastafel. De keuken is voor algemeen gebruik en is voorzien van een elektrische kookplaat en ruime koelkast, en voorzien van pannen, borden, bestek en alles wat u denkt nodig te hebben. Huisdieren zijn in overleg toegestaan!

Excursie mogelijkheden, Wandelen, Een zeer bijzonder natuurschoon vooral s'morgens vroeg, waarbij u een hert of zwijn zult kunnen aanschouwen. Fietsen, Mountain bikers zullen zeer te spreken zijn over de mogelijk heden.

Paardrijden, Het is mogelijk om direct naast de woning een paard te huren voor een bosrit ( ervaring is aan te raden) Gids 40,- per dagdeel op verzoek.

Terreinrijden 4x4 De omgeving leent zich uitermate voor het rijden in de bossen en velden. In overleg kunt u gids bestellen ca 70,- euro per dag, dan kunt u de verborgen plaatsen en de mooie trajecten zien zonder last van privé eigenaren te hebben.

Auswitch Op ca 40 km ligt het voormalige concentratie kamp Oswienciem wat in de 2e wereld oorlog is opgericht door de duitse bezetter, dit kamp is opengesteld en ingericht als museum met een wel heel erg realistisch karakter. Absoluut een aanrader!

Tsjechie en Slowakeien, Op 40 autominuten liggen zowel Tsjechie als Slowakeien, Dit is leuk om ook eens geweest te zijn, er zijn hier veel Waterparken en Thermoparken en een dagje hoge Tatra geniet ook tevens een aanbeveling, tot 2.000 met hoog. Kortom niet iets om je te vervelen!

Prijzen, De prijs voor het gehele huis is 95,- euro per dag, of 570,- euro per week. In overleg kunnen wij ook het huis opdelen. In deze prijs is inbegrepen toeristen belasting en hout voor de grill hut, bij normaal gebruik. Heeft u een ander idee vraag het ons wij spreken nederlands.